Logistiikka-messut

Trukkikaupan huikea 42 % kasvu vahvistaa alan kehitystrendejä kautta linjan

Uutiset  10.09.2018

Logistiikka 2018 -messujen kynnyksellä ovat pääosin sisälogistikkaa palvelevan trukkikaupan tilaukset kasvaneet tänä vuonna 42 % (tammi-heinäkuun tilauskertymä). Kasvu on poikkeuksellisen vahvaa ja viimeisimpien uutisointien myötä myös jatkuu Suomessa tänä vuonna. Tuorein puhtaasti sähkötrukkeihin kohdistunut investointi uutisoitiin Uudestakaupungista.

Teknisen kaupan Trukkijaoston puheenjohtaja Juha Ruotsalainen (myyntijohtaja, Rocla Solutions Oy) tervehtii kehitystä ilolla. Kalustojen uudistuessa asiakkaiden tuottavuuskehitys ottaa niin ikään uutta vauhtia ja teollisten työpaikkojen työympäristöt paranevat.

Valtiovallan sitoutumista EU:ssa CO2-leikkauksiin muun muassa työkonesektorilla edesauttaa investointien käynnistyminen, sillä vanhojen kalustojen on arvioitu olevan kuluneisuutensa lisäksi tekniikaltaan vanhentuneita tässä suhteessa. Kestävämpään suuntaan, siis.

Ihminen mainittu!

Ihminen mainittu! Kalustot eivät toimi itsestään, vaan jossain on ainakin toistaiseksi vielä Ihminen. Juha Ruotsalainen näkeekin, että nyt on tarjolla ratkaisuja ja esimerkiksi koulutuspalveluja, jotka entistä paremmin mahdollistavat myös osaamisen kehittämisen ja työntekijöden tarpeista huolehtimisen. Entistä itseohjautuvammat työntekijät ovat tämän ansainneet.

Digitalisaatiosta tuli arkea

Uusien sisälogistiikkaratkaisujen ja -palvelujen ydintä alkaa yhä useammin olla digitalisaatiolla jalostettu tieto ja raportointi. Turhaa tietoa ei tarvita – tässä onkin kysymys IoT:n hyödyntämisestä auttamaan resurssien, ihmisten, koneiden ja materiaaliapanoksien ohjauksessa tehokkaalla tavalla. Jatkuva parantaminen ei tässä asiassa ole mitään jargonia vaan saa työpaikoilla hyvin konkreettiset sisällöt ja puitteet.

HSEQ – Health, safety, environment & quality ovat jo vuosia olleet -työhyvinvointi ja -turvallisuus ehkä edellä – trukkikaupan asiakaratkaisujen drivereita. Tilastojenkin valossa muutosta työpaikoilla on jo tapahtunut, mutta nyt koettavan uuden investointiaallon uskotaan tuovan tähänkin kehityspulssin. TKL:n johtaja Heikki Ojanperä toteaakin, ettei ole sattuma, että Logistiikka 2018 -messut toteutetaan 12.-13.9. pohjoismaiden laajimman turvallisuusalan ja riskinhallinnan tapahtuman kanssa samanaikaisesti. Synergia on ilmiselvää.

Tarjolla olevat ratkaisut vaihtelevat yrityskohtaisesti. Niihin pääsemme tutustumaan Tampereella, ja kumppaneidemme LIMOWA:n ja Logy.n ohjelmasatsaukset syventävät kokonaiskuvaa.

Kuva: yleiskuva Logistiikka-messuilta.

Lisätiedot: Tekninen Kauppa