Logistiikka-messut

Stockmannin tavoitteena toimiva, automatisoitu jakelukeskus

Uutiset  05.08.2016

Logistiikka-messujen keskiössä on tänä vuonna sisälogistiikka. Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry:n järjestämä Sisälogistiikan foorumi keskittyy alan kehitykseen, trendien ja parhaiden käytänteiden tarkasteluun sekä tulevaisuuden näkymiin, ja messukokonaisuuden avajaisissa jaetaan Sisälogistiikka 2016 -palkinto.

– Logistiikka 2016 -messutapahtuma kokoaa yhteen sisälogistiikan ammattilaiset, joten palkinto on luontevaa myöntää tänä vuonna tämän alan huipputapahtuman avajaisten yhteydessä, sanoo LOGY:n toimitusjohtaja Markku Henttinen.

Sisälogistiikan toimivuuden merkitys liiketoiminnassa on puhuttanut viime aikoina erityisesti siksi, että kaupan painopiste on enenevissä määrin siirtynyt kivijaloista verkkokauppaympäristöihin. Stockmann Oyj avasi uuden jakelukeskuksensa Tuusulassa kesällä 2016: ”Stockmannin logistiikka on ollut kovin perinteistä, ja manuaalista. Kun yksi varasto on vuosien saatossa tullut täyteen, on haettu lisää tilaa ja perustettu uusi varasto”, kuvaa Stockmannin Logistics Manager Elina Laine.

– Hankkeen alkaessa meillä oli viisi eri varastoa, jotka olivat prosesseiltaan hyvin vanhanaikaisia; varastoautomaatiota ei ollut laisinkaan. Tavoitteenamme oli rakentaa toimiva ja sopivasti automatisoitu jakelukeskus.

Vaikka jakelukeskuksen uudistus koskikin fyysistä jakelukeskusta, haluttiin Stockmannilla ottaa huomioon muutosten vaikutukset henkilökuntaan: ”Koska projektin tuomat muutokset olivat merkittäviä henkilöstön kannalta, panostimme myös muutoshallintaan. Tiedämme, että tämän kaltaisessa muutoksessa työntekijöiden hämmennys, erilaiset pelot tai epätietoisuus voivat aiheuttaa suuriakin ongelmia”, Laine täsmentää.