Logistiikka-messut

Vuoden sisälogistiikan innovaatio on Jomet Oy:n pahvilaatikoiden madallus- ja kansituskone Trimpack

Tiedote Uutiset  13.09.2018

Vuoden paras kotimainen sisälogistiikan innovaatio on forssalaisen Jomet Oy:n kehittämä pahvilaatikoiden madallus- ja kansituskone Trimpack. Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry myönsi palkinnon tänään Logistiikka-messujen yhteydessä Tampereella.

Kuvassa: LOGYn toimitusjohtaja Markku Henttinen, Würth Oy:n logistiikkapäällikkö Terhi Vesala, Jomet Oy:n kehityspäällikkö Henri Hiisilä, liiketoiminnan kehitysjohtaja Bruno Lespinasse sekä Toyota Material Handling Oy:n toimitusjohtaja ja LOGYn Sisälogistiikkafoorumin puheenjohtaja Pasi Nieminen

Palkinnon hakivat Jomet Oy:n liiketoiminnan kehitysjohtaja Bruno Lespinasse ja kehityspäällikkö Henri Hiisilä.

Kuvassa: Jomet Oy:n kehityspäällikkö Henri Hiisilä ja liiketoiminnan kehitysjohtaja Bruno Lespinasse

”Suuri kunnia saada tämä palkinto nimenomaan Suomessa. Olemme toimittaneet Trimpack-koneita pääsääntöisesti Keski-Euroopan markkinoille, mutta hienoa että suomalaiset yritykset alkavat myös löytämään koneemme”, sanoo Lespinasse.

Koneen ensimmäisen version kehitys alkoi jo vuonna 2008. Tuolloin kone räätälöitiin Kirjavälitys Oy:n tarpeisiin ja se oli suunniteltu pelkästään kirjojen pakkaamiseen.

Jomet Oy:n kehitystyön tuloksena nykyinen Trimpack kykenee automaattisesti madaltamaan, sulkemaan ja vannettamaan erikokoisia pahvilaatikoita. Koneita on myyty logistiikkakeskuksiin pääosin kansainvälisille markkinoille. Suomalaisista yrityksistä Jomet Oy:n konetta käyttää esimerkiksi Würth Oy Riihimäen logistiikkakeskuksessaan.

”Etsimme pari vuotta sitten sisälogistiikan automaatiohankkeen yhteydessä koneita, joilla pystyisimme automatisoimaan erityisesti pakkaamista, joka oli ollut siihen asti pullonkaula prosessissamme. Perehdyimme maailman markkinoilla oleviin laitteisiin, joilla pakkaaminen voidaan tehdä automaattisesti, ja yllätykseksi edistyksellisin laite löytyi Forssasta Jometilta”, kuvailee Würth Oy:n logistiikkapäällikkö Terhi Vesala.

Sisälogistiikan innovaatiopalkinnon tarkoituksena on edistää kotimaisen sisälogistiikan kehittymistä ja innovointityötä palkitsemalla alan osaajia.

”Jomet Oy:n pahvilaatikoiden madallus- ja kansituskone Trimpack on hyvä esimerkki siitä, miten korkeatasoisen osaamisen ja asiakkaan toimintaympäristön ymmärryksen yhdistelmällä on tuotettu kansainvälisesti korkeatasoinen sisälogistiikan innovaatio”, sanoo LOGYn toimitusjohtaja Markku Henttinen.

Jomet Oy on Forssassa sijaitseva automaattisia pakkaus-, lavaus- ja materiaalinkäsittelyratkaisuja valmistava yritys.

Tiedote 12.9.2018