Logistiikka-messut

Sisälogistiikan case-esimerkit alan huipulta – aiheina teollisuus, automaatio ja ruuan verkkokauppa

Uutiset  15.08.2022

Valtakunnallisesti toimiva logistiikan kehittämis- ja yhteistyöverkosto Limowa ry tuo messujen ohjelmakattaukseen ison annoksen asiantuntijuutta logistiikan eri kulmilta. Keskiviikkona Logistiikka-lavalla perehdytään teollisuuden logistiikkaan ja logistiikan automaatioon. Torstaina keskustelunaiheeksi nousee ruuan verkkokaupan logistiikka.

Ensimmäisenä messupäivänä Logistiikka-lavalla tutustutaan case-esimerkkien kautta teollisuuden logistiikkaan. Yksi puhujista on Vaisalan Senior Process Engineer Johannes Huuskonen, joka esittelee Fimatic Oy:n valmistamaa valo-ohjattua keräilyjärjestelmää. Nimensä mukaisesti perinteisesti valo-ohjattuja järjestelmiä käytetään muun muassa valmistuotevarastoissa ja komponenttien keräämisessä.  Vaisalan on tuonut sisälogistisen ratkaisun osaksi itse tuotteen valmistamista. Vaisalan tuotteet räätälöidään asiakas kerrallaan. Järjestelmän vilkkuva valo-ohjaus opastaa valmistajaa valitsemaan oikeat komponentit ja oikean lukumäärän. Huuskonen kertoo puheenvuorossaan tarkemmin, kuinka Vaisala on onnistunut selkeyttämään tuotantoprosessia sisälogistisen ratkaisun avulla.
ke 14.9. klo 13:00–14:25 ”Teollisuuden logistiikka”

Johannes Huuskonen

Keskiviikon toisessa keskusteluosiossa paneudutaan esimerkkeihin logistiikan automaatiosta. Dimalog Oy:n toimitusjohtaja Jouni Mononen esittelee mobiilirobotteihin ja cobotteihin sekä niiden yhteistyöhön pohjautuvia joustavia ja skaalautuvia sisälogistiikan ratkaisuja. Mobiilirobotit ja cobotit vähentävät manuaalista työtä automatisoimalla sisälogistiikan eri vaiheita. Niitä käytetään esimerkiksi tuotteiden ja komponenttien kuljettamiseen sekä erilaisin käsittelytehtäviin, kuten lavaukseen. Tehtävät ovat usein yksittäisiä osaprosesseja ja välivaiheet vaativat vielä manuaalista työtä. Teknologia mahdollistaa kuitenkin myös laajempien kokonaisuuksien automatisoimisen. Puheenvuorossa Mononen esittelee Omronin robotteja ja niihin yhdistyviä Dimalogin toimilaitteita ja projektipalveluja.
ke 14.9. klo 15:00–16:25 ”Logistiikan automaatio”

Jouni Mononen

Toisena messupäivänä panelistit keskittyvät ruuan verkkokaupan ja verkkokauppamaailman logistiikkaan. Ruuan verkkokaupan tuoreista näkymistä tulee keskustelemaan Arhi Kivilahti. Kivilahti on konsultti ja analyytikko omassa Ada Insights yrityksessään. Hän seuraa tiukasti kaupan alan ja erityisesti ruokakaupan kehitystä Suomessa ja ulkomailla. Kivilahti tuottaa näkökulmia ja analysoi päivittäistavarakaupan ja ruokakaupan kehitystä tiiviissä yhteistyössä alan toimijoiden kanssa. Näitä dataan pohjautuvia analyysejä ruuan verkkokaupan kehityksestä vertailukohtanaan esimerkiksi Ruotsi ja Iso-Britannia, Kivilahti esittelee myös Limowan paneelikeskustelussa. Verkkokaupan kehitys tuo muutoksia logistisiin ratkaisuihin. Miten varastoida kaikista taloudellisimmin? Onko ratkaisuna eriytetty varastomalli vai kivijalkakaupan ja varaston yhdistelmä? Mihin maailman markkina on menossa? Kuinka Suomen tulee vastata kansainvälisiin trendeihin?
to 15.9. klo 11:30–12:55 ”(Ruoan)verkkokaupan logistiikka”

Arhi Kivilahti

Tutustu Logistiikka-messujen ohjelmistoon kokonaisuudessaan. Kaikki messuohjelma tapahtuu Logistiikka-lavalla C-hallissa.

Huom! Yhdellä rekisteröitymisellä Logistiikka-tapahtumaan, pääset osallistumaan myös yhtäaikaisesti järjestettäviin Elintarviketeollisuus-, EuroSafety– ja Työhyvinvointi-messuihin. Logistiikka- ja Elintarviketeollisuus-messut ovat kaksipäiväiset 14.–15.9. ja EuroSafety- ja Työhyvinvointi-messut kolmipäiväiset 13.–15.9.